Bakfietsen kleuren straatbeeld

Een tijdje geleden reeds ik langs de Hazelaar en daar zag ik bakfietsen rijden. Niet één, maar tientallen. De hoogste tijd dus dat we op onderzoek gingen. Zo kwam ik terecht bij Vera Op De Beek en zij vertelde mij het volgende verhaal.

Als moeder van zes kinderen fiets ik al zo’n dikke twintig jaar met kinderen op de fiets.

hermansvital

Meestal moeten daar dan nog boodschappen bij of boekentasjes, knutselwerkjes , speelgoed enz. Tot nu toe was fietsen met kinderen steeds een hele onderneming. Probeer maar eens een druk kruispunt over te steken terwijl je je fiets met al die bagage in evenwicht moet zien te houden en ook nog de kinderen tot kalmte moet manen.

De wekelijkse boodschappen per fiets vervoeren, is een hachelijke onderneming en als je ook nog de kids moet meenemen een onmogelijke opgave. Onderzoek heeft uitgewezen dat de meeste gezinnen voor de tocht naar school minder dan 5km moeten overbruggen. Toch wordt voor deze relatief korte tochtjes steevast de auto genomen. Zo komt het dat de straten rondom scholen steeds vol met auto’s staan.

Waar heb je deze bakfiets gevonden?

In Nederland is een groep ouders aan de slag gegaan om een betaalbare en handige bakfiets te ontwikkelen. Sinds mei fiets ik met deze schitterende uitvinding over Vlaamse wegen en ik ben helemaal verkocht. In de bak kunnen gemakkelijk vier kinderen zitten en kun je een lading van 100kg vervoeren. Zo komt het dat wij tegenwoordig met de bakfiets onze boodschappen doen. Druk kruispunt! Geen probleem! Met deze driewieler blijf je op je fiets zitten en kun je eerst goed rondkijken vooraleer over te steken.

Maar dat is nog niet alles?

Neen hoor, bij Babboe zitten ze niet stil en denken ze met de gebruikers van hun bakfietsen mee. Zo is er sinds half juni 2009 de elektrische Babboe. Je kunt je Babboe inderdaad elektrisch laten maken. Op 11 juli kwam er een monteur bij ons aan huis en sindsdien fiets ik met een motortje. Ideaal voor afstanden van meer dan 5km. Nu zijn de mogelijkheden helemaal onbegrensd en fiets ik regelmatig zo’n 40 km over het fietsroutenetwerk.

Interesse?

Ben je nieuwsgierig geworden naar deze leuke fiets? Kom dan gerust eens langs in De Hazelaar op 26 september 2009. Van 14u tot 17u kun je die dag vrijblijvend de Babboe bakfiets uitproberen.

En kijk zeker eens op de site: http://www.babboe.be/

Vital Hermans


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio