Buitenlands bezoek bij WICO Campus Sint-Jozef

Leerlingen van het 6de jaar Moderne talen van WICO Campus Sint-Jozef namen vorige week deel aan een uitwisselingsproject rond “Oorlog en vrede”. Samen met Duitse leeftijdsgenoten volgden ze les en werden er allerlei sportieve en creatieve activiteiten georganiseerd.

jefflambrechts

Uitgangspunt was hierbij het Duitse oorlogskerkhof in Lommel en uitvalsbasis het jeugdontmoetingshuis van de Duitse Oorlogsgravendienst. De leerlingen van de Herderschule uit het Duitse Lüneburg waren naar België gekomen op uitnodiging van de Volksbund Deutsche Kriegsgräberfürsorge.

Dit jaar viel het einde van het uitwisselingsproject samen met de officiële herdenkingsplechtigheid van de 50-jarige inwijding van de Duitse Militaire Begraafplaats in Lommel. Naast heel wat Duitse hoogwaardigheidsbekleders waren ook Minister van Landsverdediging Pieter De Crem, burgemeester Peter Van Velthoven en oud-burgemeester Louis Van Velthoven aanwezig.

Bart Kerkhofs, directeur van WICO Campus Sint-Jozef, zag hoe zijn leerlingen en de buitenlandse gasten onder het motto “Werk voor vrede - Verzoening over de graven heen” een ingetogen bijdrage leverden aan deze viering.

“Voor onze leerlingen was deze ontmoeting een ideale gelegenheid om hun Duitse talenkennis in de praktijk te brengen en te vervolmaken,” zegt Bart Kerkhofs, “en daarom zullen Campus Sint-Jozef en deze school uit Lüneburg in de toekomst een vast uitwisselingsproject opstarten.”

Jeff Lambrechts


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio