Bond zonder Naam viert verjaardag in Spreukjesbos

Iedereen kent Bond zonder Naam van de bekende spreuken, waarvan er sinds de oprichting meer dan 600 werden geplubliceerd.Toch is BZN meer dan een spreuk: met 16 sociale projecten op zeven actieterreinen o.a ex-gevangenen, zigeuners, kinderen van gastarbeiders en natuur werkt de beweging elke dag aan een hoopvolle toekomst voor Vlaanderen.

jeanpierrevalkeneers

Op 20 augustus 2009 werd Bond zonder Naam officieel 50 jaar en ter gelegenheid van deze verjaardag werd het geboortebos in Kuringen omgetoverd in het BZN spreukjesbos dat zaterdag werd ingewandeld door schepen Valerie Del Re. Zij voegde er haar favoriete spreuk uit 1988 - Kijk positief en je ziet beter” - toe aan de vele andere.

Het prachtige zomerweer kon de grote massa niet verleiden naar dit mooi stukje natuur te komen, maar de aanwezigen konden wel genieten van de aangename stem van Lilly, de vertelster van dienst die de aandacht van groot en klein voor zich kon opeisen.

Naar aanleiding van de 50ste verjaardag lanceert BZN “Het jaar van de spreuk”. Iedereen kan zijn favoriete spreuk kiezen op de website www.jaarvandespreuk.be en maakt bovendien elke week kans op een Bongo cadeaubon.

Jean-Pierre Valkeneers


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio