Onrust in de Hasseltse Volkstuinen

Nu de zomer op zijn einde loopt, schakelt de tuinliefhebber over naar een andere manier van werken. De meesten hebben alle zomergroenten geoogst en hun wintergroenten gezaaid. En de meerderheid is nu bezig met het winterklaar maken van de tuinen.

hermansvital

De opbrengst is niet slecht .De aardappelen waren vrij dik en de wortelen ook. Volgens mij komt dit door het goede weer van de afgelopen maanden. Al bij al hoor je de tuinvrienden dus niet klagen.

Onrust

Zoals de titel verraadt, heerst er momenteel grote onrust bij mijn tuinvrienden. Er staat namelijk een groot bord aan de ingang van de Firma Edibo, waarop staat dat deze een fabriek gaat bouwen.

We hebben naar het kabinet van de burgemeester gebeld voor meer uitleg. Hier werd mij met zekerheid verteld dat we ons niet ongerust moeten maken: de volkstuinen blijven bestaan. In het Ruimtelijk Structuurplan Vlaanderen is de zone als groene zone ingekleurd, dus blijven de tuintjes nog lange tijd ter plaatse.

Nieuwe leden

Volgend jaar komen er - zo heb ik mij laten vertellen - een aantal volkstuinen vrij omdat heel wat tuinvrienden al een zeer hoge leeftijd hebben bereikt en ze het fysiek niet meer aankunnen om nog zware arbeid te verrichten. En dus gaan de tuinvrienden op zoek naar nieuwe leden.

Meer info over de volkstuinen kan je vinden op hun site of op die van de Banneuxwijk.

Vital Hermans


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio