Fed krijgt inspraak in verloningsbeleid banken

De Amerikaanse centrale bank (Fed) legt de laatste hand aan een project waarmee ze een rol kan gaan spelen in het verloningsbeleid van de banken. Dat schrijft de Wall Street Journal.

"Volgens het voorstel zou de Fed elk remuneratiebeleid kunnen verwerpen dat volgens haar de werknemers van een bank - van bestuurders over traders tot klantenverantwoordelijken - aanmoedigt om te veel risico's te nemen", aldus de zakenkrant.

belga.be

Er zou extra aandacht zijn voor de 25 grootste Amerikaanse banken, maar in totaal zou de Fed het loonmodel van tienduizenden mensen in het oog houden. De maatregel moet het nemen van buitensporige risico's en het uitdelen van onverdiende bonussen ontmoedigen. Over minder dan een week vindt in Pittsburgh een G20-top plaats waar de bonussen een belangrijk onderwerp zullen worden. De leiders van de EU-lidstaten raakten het er donderdag over eens dat vergoedingen voor bankiers sterker gekoppeld moeten worden aan de prestaties van hun financiële instellingen op langere termijn. De bonussen mogen volgens hen niet langer gegarandeerd zijn en zouden verminderd moeten kunnen worden indien een bank het slecht doet.