Beringen

Vlaams Blok Beringen heeft met genoegen vastgesteld dat burgemeester Mondelaers in het programma 'Opinie' van TV Limburg pater leman de mantel heeft uitgeveegd. De heilige huisjes van de multiculturele samenleving en het politiek correcte denken werden door burgemeester Mondelaers op vakkundige wijze gesloopt met concrete voorbeelden uit de Beringse praktijk.

Bert Schoofs, Fractievoorzitter Vlaams Blok, Berin

Leman gelooft namelijk nog steeds dat in Vlaanderen, Limburg, Beringen aanwezige niet-Europese mensen zich allemaal braafjes zullen aanpassen. Dat wered door de Beringse burgervader zonder omwegen naar het rijk der fabelen verwezen.

In het licht van het voorgaande blijft het voor het Vlaams Blok onbegrijpelijk dat de burmeester op bijna absurde wijze het cordon sanitaire handhaaft in de Beringse gemeenteraad. Zo durft hij op onwettelijke wijze stemmingen weigeren over VB-voorstellen waarover de unanimiteit aanvaard is, zelfs indien die handelen over niet politiek-geladen onderwerpen of weigert hij kandidaten van het VB voor te stellen voor bestuursfuncties in Intercommuncales zoals Pligas en Interelectra. Daardoor krijgt de derde grootste Limburgse gemeente geen stem in die besturen.

Tevens heeft burgemeester Mondelaers de fout gemaakt om de SP.a in de coalitie op te nemen, waardoor zijn beleid steeds een richting riskeert in te slaan die ingaat tegen zijn standpunten. Helaas kan men dus bij onze burgemeester nooit enige consequente houding vaststellen bij het innemen van Vlaams Blok-standpunten, zoals onze tegenstanders nogal eens willen doen geloven. Hij deelt deze standpunten toch vooral wanneer het hem goed lijkt uit te komen, zoals in het debat met pater Leman.