Parkeerbeleid in Genk

Ik ben een zelfstandig thuisverpleegster uit Genk. Ik heb de laatste maand al verschillende parkeerboets gekregen, niet omdat mijn wagen ergens hinderlijk geparkeerd stond, maar omdat ik geen geld in de parkeermeter had geworpen. Mijn auto was duidelijk herkenbaar aan het groene kruis van thuisverpleging en het bordje achter de ruit 'van verpleegster in dienst'.

Verplegend personeel, Genk

Voor alle duidelijkheid: ik stond op een gewone perklaats. Ik doe op een dag gemiddeld rond de 70 patiënten, waarvan er 30 in het centurm wonen. De minimun inworp in de parkeermeter is 50 cent of 1 euro. Dat zou me dus in het goedkoopste geval 15 euro kosten, per dag.

Ik heb daarvoor gebeld naar de secretaris van de burgmeester. Zijn reactie: dokters, kinesisten en verpleegsters moeten hard worden aangepakt omdat ze misbruik maken van de situatie. Zijn advies: zet uw auto aan het station of het gemeenteplein en doe uw patiënten te voet.

Ik heb voor die mensen wel veel materiaal nodig, en bij terminale patiënten moet ik 4 tot 6 keer per dag gaan. Moet ik dan telkens met al dat materiaal over straat?

Op die opmerking werd gezegd: reken die euro dan maar door aan uw patiënten, die moeten het parkeerticket maar betalen.

Collega's uit andere gemeenten hebben nooit dergelijke problemen, hebben ze mij verteld.

Is dit nu een manier om de gemeentekas te spijzen na het mislukte avontuur met Shopping 4?