Politici

Denken onze huidige politieke leiders dat de Belgische bevolking een stelletje onnozelaars zijn ? Volgens hun daden en uitspraken zou ik dit kunnen vermoeden. Ongelooflijk met welk lef sommige politici uitspraken en daden durven stellen. Zo kennen we de daden van onze CD&V-vriend politicus Johan Sauwens. Een jaar geleden nam hij deel aan een neo-nazi-meeting en vervolgens durft hij een toespraak te houden voor een bijeenkomst van oud-strijders. Waar haalt hij het lef om dit te doen ?

Marc Celus - Houthalen

En dan hebben we de uitspraken van onze groene ministers. Ze hebben volgens mij het idee dat de bevolking nog uit het stenen tijdperk stamt. De groenen promoten groene energie, op zich een prima idee, maar ze geven zelf een negatief advies

voor het plaatsen van windmolens in de zee. Ongelooflijk. Beste Vera Dua, die windmolens staan op 5 kilometer van het strand. Enkel bij uitzonderlijk goed weer zijn de wiekjes van de windmolens te zien. Ze hebben dan vanaf het strand een grootte van een lucifer. Ze worden op een zandbank geplaatst en beste Vera, jij zou dat als groene minister moeten weten : daar varen de schepen omheen !

En je laatste argument vind ik nog het sterkste. De beschermde vogels kunnen ertegen vliegen. Je bedoelt de niet-beschermde vogels waarschijnlijk ook. Maar als je dit laatste argument blijft hanteren kun je nergens windmolens plaatsen, want Vogels vliegen overal. Het respect voor Vera Dua had voor mij nog een redelijk negatief peil totdat ik vervolgens vernam dat we met zijn allen minder groen afval moeten produceren. A.u.b. Vera : moei je daar niet mee ! Als iedereen zijn tuintje zou onderhouden zoals jullie partijleden hun tuintjes onderhouden, kan ik gegarandeerd zeggen dat de wereld er heel wat slordiger zou uitzien. Ik maai mijn gazon zo vaak als ik wil, ik snoei mijn bomen en struiken zo vaak ik dat nodig vind en plant toch nog altijd bomen en struiken in mijn tuin die ik wil ! Daar hebben jullie, politici, niets en ook niets mee te maken. Hopelijk is jullie deelname aan de regeringen net zo vergankelijk als mijn snoeihout op mijn composthoop!