Bonusconflict bij ABN Amro

Tien topbankiers van de Nederlandse bank ABN Amro eisen in een juridische procedure tegen de bank de uitbetaling van retentiebonussen. Deze aanblijfpremies zijn hun door ABN Amro beloofd als ze in dienst zouden blijven na de overname door Fortis, RBS en Santander.

belga.be

ABN Amro-topman Gerrit Zalm zegt het nu niet meer passend te vinden om de aanblijfpremies uit te betalen. Dat schrijft de Nederlandse zakenkrant Het Financieel Dagblad.

De tien ABN Amro-bankiers stonden vorige week gezamenlijk voor de rechter om naleving van hun rechten af te dwingen. De tien bankiers behoren tot een groep van 180 medewerkers van ABN Amro die sinds de overname door het consortium in 2007 een gegarandeerde premie toegekend zouden krijgen als ze bij de bank in dienst zouden blijven. Een aantal daarvan heeft daarvan onder druk van Zalm afgezien. Zalm dreigde in maart met ontslag voor degenen die zouden vasthouden aan hun premies: "Wie eraan vasthoudt heeft in mijn redenering geen toekomst meer bij de bank." De groep van tien bankiers heeft recht op naar verluidt enkele miljoenen aan retentiebonussen.