Gevaarlijke honden

Nadat ik de eerste pagina van de krant gelezen had werd ik voor de zoveelste keer weer eens razend op die personen (gelijk meneer Marcel Vranken) die zich weer eens uitpraten over dieren waar ze in het nieuws over gehoord hebben of over gelezen hebben. Het is allemaal larie wat hij schrijft. Discriminatie noem ik dat. Deze honden worden hetzelfde behandeld als de vreemdelingen in ons egoïstisch landje.

B.J. - Houthalen-Helchteren

Omdat er eens een vreemdeling betrapt word bij stelen zeggen ze ook dat alle vreemdelingen dieven zijn. Een hond die op de belachelijke lijst van gevaarlijke honden staat bijt iemand of een andere hond door eender welke omstandigheden en bam, het hele ras zijn gevaarlijke bijters.En bij poedels heb ik trouwens ook mijn bedenkingen, ben namelijk ooit gebeten geweest door dit ras. Volgens mijn mening is meneer Vranken geen mens en- dierenvriend want met zijn artikel doet hij menige hondenliefhebbers pijn. Zelf ben ik de trotse eigenaar van 2 American Staffords die naar school zijn gegaan, huiselijk zijn opgevoed, kind en- diervriendelijk zijn en geen vlieg kwaad doen.

Dus door een of andere belachelijke lijst of wet moeten we met de schrik gaan zitten dat we op de ene of andere dag zomaar onze schatten moeten afgeven? Dan zeg ik, pas op gevaarlijk baasje en dan zetten ze mij ook maar op de lijst. En wat betreft over dat wandelen zonder aangevallen te worden. Ik maak bij onze dagelijkse wandelingen mee waarbij onze amstaffs mooi aan de lijn lopen we lastiggevallen worden door kleine loslopende soms ook agressieve hondjes waar blijkbaar geen regels voor bestaan om deze ook achter gesloten poorten en hekken te houden gelijk wij dat moeten doen. En dan zouden onze amstaffs zich niet mogen verdedigen als ze door deze hondjes aangevallen worden? In wat voor een land leven we eigenlijk?