Motorkeuring

Betreft de lezersbrieven (HBvL 28/07/02) van de heer Renders uit Lummen en de heer Van Loffelt uit Bilzen over motorkeuring.

Deze keuring heeft niets maar dan ook niets te maken van welke politieke kleur ook. Ik wens mevrouw Durant dan ook proficiat met deze beslissing daar zij ook haar politieke verantwoordelijkheid neemt wat haar voorgangers niet deden daar er al jaren naar gevraagd werd een motorkeuring in te voeren.

J. Brebels - Meeuwen-Gruitrode

Wagens die hun lichten slecht geregeld hebben of hun uitlaat te veel herrie veroorzaakt, moeten terug op herkeuring. Waarom zouden dan motoren die teveel DC-belts veroorzaken dit niet moeten doen! En dan die vele doden (motards) ieder jaar, 90 % hiervan door roekeloos te rijden en zij brengen zichzelf en anderen hierdoor in gevaar!

Laatst werd ik met mijn wagen, waar 90km/u mag gereden worden, voorbijgestoken door een motorrijder die zeker wel 130 tot 140 km/u reed. De auto die voor mij reed, een vrouw met twee kleine kinderen, moest van de weg om haar kinderen te troosten, die in paniek waren geslaan door het helse lawaai van deze waaghals! Men zou beter wat meer wegcontroles houden op de snelheid en de uitlaat van DC-bells. Ook 's avonds en 's nachts is er te veel lawaaihinder. Denk maar aan de mensen die vroeg uit de veren moeten of ouders met kleine kinderen die hun rust nodig hebben! Daarvoor alleen al zou men meer controles moeten houden!

J.Brebels

Muisven

3670 Meeuwen-Gruitrod