Ongevallen in dierentuinen

Graag zou ik reageren op de gebeurtenissen die zich afspeelden in de zoo waar een vrouw gebeten werd door een weerloos dier.

Olivier Van Acker - Brugge

Wilde dieren in de zoo blijven 'wilde' dieren!! Wat er ook gebeurt die dieren zullen hun instinct nooit kwijtgeraken die ze gebruiken in de vrije natuur. En de mensen vergeten dit, waardoor, er inderdaad domme en spijtige ongelukken gebeuren. Hoeveel de zoodirectie in dit geval van de Olmense Zoo er wel van kennen blijkt ook uit het ongeluk: wie laat zijn personeel toe vlakbij de kooi van een tijger komen om te laten zien hoe lief zo'n beestje wel is. En hoeveel kennis van het dier moet je wel hebben opdat je zou denken dat het dier helemaal niet zou bijten. Het personeel kent dus niks van en over de dieren. Gevolg: de plastische chirurg zal er zijn werk aan hebben, maar voor hetzelfde geld had ze het niet overleefd...

En dan de zoo van Antwerpen, waar er zoveel positieve reclame voor wordt gemaakt, je ziet maar die vrouw had spijtig genoeg haar hand kunnen kwijt geraken.

Dieren horen in hun eigen omgeving en moeten niet in afschuwelijke kleine kooien worden opgesloten.

En aub laten we leren uit deze fouten, en het personeel opleiden hoe ze met dieren moeten werken, want een ezel stoot zich geen 2 keer aan dezelfde steen. Ook al is ze opgesloten!

Olivier Van Acker

Wagenbruggelaan 33

8200 Brugge

050/380790