Vrijetijdscrossers

Vier permanente circuits voor Limburgse crossers (HBvL, 25/07/02). Titel boven de woorden van Guy Vrijs: "In Limburg is er volgens het Ruimtelijk Structuurplan Limburg, dat in september goedgekeurd zal worden, plaats voor vier permanente omlopen: Lommel, Genk, Neeroeteren en Kaulille." Gedeputeerde voor Sport Guy Vrijs weet dus nu reeds wat er in september zal gebeuren.

Martin Schuyten - Beringen

De man beschikt blijkbaar over helderziende gaven. Lambert Schoenmakers, voorzitter van de werkgroep die het dossier destijds voor de Vlaamse regering voorbereid heeft, verklaart echter nuchter: "Neeroeteren en Kaulille voldoen niet aan die criteria. Strikt genomen komen zij dus niet in aanmerking voor een permanente omloop. Gedeputeerde Vrijs zet de meubels al in huis vooraleer dat af is.

Die meubels zijn ook niet verzekerd tegen ongevallen. Waar moet de jeugd gaan crossen, waar de vrijetijdscrossers? Als die, met een groot verschil in ervaring en in tempo, tegelijk met de geroutineerde profs op hetzelfde terrein moeten, is de chaos niet te overzien. De ongevallenrubriek zal goed gevuld zijn. Heeft helderziende Vrijs hier al aan gedacht?