Deutsche Bahn gaat gebukt onder crisis

Print
Deutsche Bahn gaat gebukt onder crisis

Deutsche Bahn gaat gebukt onder crisis

De grootste spoorwegmaatschappij van Europa, Deutsche Bahn, zag zijn winst tijdens het eerste halfjaar met 52,6 procent dalen. Reden is, nog maar eens, de economische crisis.

De winst voor interesten en belastingen zakte van 1,42 miljard vorig jaar naar 671 miljoen euro over de eerste zes maanden van dit jaar.

De omzet daalde met 14 procent tot 14,3 miljard euro. Vooral het goederenvervoer kreeg klappen. De grote klanten van de spoorwegmaatschappij snijden in hun productie en moeten dus minder beroep doen op Deutsche Bahn. Volgens Deusche Bahn is het nog niet duidelijk of de economie de bodem heeft bereikt en wanneer er opnieuw duurzame groei volgt. Topman Rüdiger Grube denkt dat het meerdere jaren zal duren vooraleer de recordniveaus van 2007-2008 weer zullen bereikt worden. Kosten schrappen, optimaliseren en nieuwe zakendomeinen aanboren is daarom de boodschap. Deutsche Bahn moest in oktober vorig jaar een gedeeltelijke privatisering opbergen door de moeilijke economische en financiële omstandigheden.