thumbnail: null
thumbnail: null

Ziekteverzuim

Ziekteverzuim

A. Gornip - Maaseik

In HBvL van 13 en 14 juli pagina 11 stond dat het ziekteverzuim in Limburg 11 procent hoger lag dan in andere provincies. Dat kan zijn doch men heeft in Limburg op 40 jaren van een landbouwgebied een groot industriegebied gemaakt. Wat moeten onze arbeiders en arbeidsters nu presteren in de fabrieken tegen vroeger in de landbouw en andere kleine bedrijven!

Onze provincie wordt van alle kanten overstelpt met rook uit de fabrieksschoorstenen. En wie weet wat er 's nachts in ons luchtruim wordt uitgespuwd?

Ik woon aan de maaskant. Wat wordt er in Rijnland en in Nederlands-Limburg op DMS uitgespuwd? Als er in het voorjaar noordenwind is waait alles over onze provincie en hebben veel mensen last van keelpijn, longaandoeningen, schildklierproblemen, enz. Slaat deze wind om naar het westen dan krijgen wij de wind van Tessenderlo, Lommel, Overpelt, Budel en Balen: chemische stoffen van zink en andere chemicaliën.

Komt de wind van het zuid-oosten (van Luik) dan wordt onze provincie overspoeld met metaalrook en andere chemische rook!

Dat men nu nog jacht gaat maken op de sukkelaars die dan ziek worden, dat hebben onze arbeiders en arbeidsters toch niet verdiend!

Het ministerie van volksgezondheid of de milieudiensten zouden de bedrijven moeten opsporen die al deze schadelijke stoffen in het luchtruim brengen en hen straffen in plaats van onze arbeiders!

Ik heb 40 jaar als eerste postman gewerkt en alle goede en kwade dagen meegemaakt. Ik ben ook ziek geweest en kreeg controle door de staatsgeneesheren. Maar nu wordt er nog veel meer gewerkt en met al die stress, daar kan niemand iets aan veranderen!

A.Gornip

Tweedestraat 27

3680 Maaseik

089/51.55.49