thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

TW Classic

Met 55000 waren ze en dat was duidelijk veel te veel voor de organisatoren. Voor de muziek verdient H. Schueremans onderscheiding , maar voor de organisatie een dikke onvoldoende.

Gielen Gerard - Hasselt

Bij aankomst moest je al verschrikkelijk lang aanschuiven om op de weide te geraken en eigenlijk bleef het de hele dag hierbij. Op de weide, die duidelijk veel te eng berekend was, was het drummen om een plaatsje om te staan. Om te kunnen zitten, moest je al héél veel geluk hebben. Verder was het overal eindeloos aanschuiven : aan de drank, het eten, enz. Erger nog was het aanschuiven aan de toiletten : de enge doorgang en het te beperkte aantal toiletten maakte dat je eindeloos lang bezig was om op een toilet te geraken dat dan ook nog vies en vol drek was. Werkelijk mensonterend was dat. Er was in deze beperkte toiletruimte geen aangepast toilet voor gehandicapten, noch een verwijzing naar waar je zoiets op het terrein zou kunnen vinden, maar eigenlijk was dat ook niet nodig, want je kon toch onmogelijk met een roelstoel doorheen deze drummende massa geraken. De drank en het eten waren schandelijk duur : 2 euro voor een plastic bekertje drank, dat dan ook nog halfleeg geraakte omdat je door het duwen en trekken de helft verloor. En dan ook weten dat geen eigen drank mee op de weide mocht . 3 euro voor parking vermeldt de officiciële website, maar op de officiële C-parking betaalde ik toch 5 euro. Pure afzetterij dus, zeker omdat je toch ook al ruim moest betalen voor een ticket. Toen ik uiteindelijk huiswaarts wilde, mocht ik nog ruim één vol uur geduldig op de parking wachten omdat men blijkbaar vergeten was om ook mensen aan te stellen voor het regelen van het uitrijden van de parking.

De muziek was prima, op enkele schoonheidsfoutjes tijdens Bryan Adams na, maar de praktische organisatie liet werkelijk te wensen over. Het is maar de vraag of de talrijk opgekomen dertigers en veertigers (en hun kinderen) , die uit nostalgie naar dit concert kwamen, dit debâcle nog een tweede keer willen ondergaan ?