Dwarsrijder Lancia

In reactie op het artikel 'Dwarsrijder' (HBvL 06/07/02) wil ik het volgende kwijt.

Karel van der Heijden, commercieel afgevaardigde Menten TCS nv - 3730 Hoeselt

Als Lancia erkoper bij garage Menten TCS nv te Hoeselt is een artikel als het bovenvermelde natuurlijk nooit aangenaam. In het artikel wordt o.a. de nieuwe Lancia Thesis als een 'dode mus' omschreven. Het kijken naar deze wagen ziet hij als een werkelijke marteling.

In de jaren dat ik Lancia verkoop, zijn er altijd al voor- en tegenstanders geweest van een bepaalde lijn, een bepaalde esthetiek. In het Fiat gamma hebben wij bijvoorbeeld de Multipla (twee maal Family Car of the year in Engeland, cfr.Top Gear op BBC) ook al met zijn liefhebbers en zijn tegenstanders.

Voor ons als verkopers van Italiaanse wagens zijn het natuurlijk geen jeansbroeken om te verkopen zoals de VW Golf of de Opel Astra, in mijn ogen redelijk makkelijke wagens om aan de man te brengen, met toch alle respect voor mijn collega's die grote aantallen verkopen.

Lancia daarentegen is altijd een buitenbeentje geweest, al sinds het prille begin. Speciale lijnen, een bepaald design,...en enorm veel aandacht voor detail en kwaliteit. Dat de Thesis op zich laat wachten is een frustratie die ook wij als verkopers delen, maar in september zal hij d'r zijn, in al zijn glorie en zij retro-stijl maar met alle degelijkheden die Lancia biedt op vlak van comfort en rijplezier. Een artikel als dat van afgelopen weekend is misschien vlug geschreven, het is makkelijk kritiek te geven op iets wat er nog niet is. Laat de klant beslissen wat hij wil.

Met de Thesis wil Lancia een exclusief karakter creëren met voor de inzittenden een sfeer van puur comfort. De doelgroep van deze wagen zijn dan ook o.a. de BMW- en de Mercedesrijders die eens iets anders willen. De wegen zijn al zodanig vol aan het geraken dat je tegenwoordig véél tijd in je wagen spendeert, waarom dan niet in alle comfort zoals we dat het best in Lancia's vinden ? Het artikel beschrijft de achterlichten als een 'geut stroop' die over de koffer loopt...zie het eerder als een traantje om onbegrip en vooroordelen.