Spaanse regering geeft toeristische sector stevige impuls

Print
Spaanse regering geeft toeristische sector stevige impuls

Spaanse regering geeft toeristische sector stevige impuls

De Spaanse regering geeft de toeristische sector, die zwaar te lijden heeft onder de economische crisis, een stevige impuls van zo'n 1 miljard euro. Dat heeft het kabinet-Zapatero op een bijzondere ministerraad beslist.

Zo krijgt het eiland Mallorca een pakket aan steunmaatregelen, die zouden moeten leiden tot een modernisering van de bestaande infrastructuur.

De overheid maakt onder meer 500 miljoen euro vrij aan kredieten voor bedrijven met milieuvriendelijke of energiebesparende projecten in de sector of projecten die de toegankelijkheid voor gehandicapten moeten verbeteren. Zo'n 100 miljoen euro is bestemd voor de Canarische eilanden en nog eens 80 miljoen voor Ibiza en Menorca. Een andere steunmaatregel van 9 miljoen euro is voor de campagne "Sabor de Espana", waarbij gastronomische toeristische bestemmingen in de schijnwerpers worden geplaatst. De nationale parken in het land krijgen 10 miljoen. In de eerste jaarhelft kreeg Spanje 23,6 miljoen buitenlandse toeristen over de vloer. Dat waren er 11,4 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Over heel 2009 verwacht de sector 10 procent minder buitenlandse toeristen.