Vlaamse regering wil zo snel mogelijk info over Opel

Print
Vlaamse regering wil zo snel mogelijk info over Opel

Vlaamse regering wil zo snel mogelijk info over Opel

De Vlaamse regering wil over de businessplannen voor GM waarin sprake is van een sluiting van Opel Antwerpen zo snel mogelijk uitleg krijgen van de twee resterende overnamekandidaten. Dat verklaarde minister-president Peeters na de ministerraad.

Kris Peeters zei dat het businessplan van Magna nog niet in het bezit van de Vlaamse regering is, maar dat dit spoedig zou gebeuren.

Hij kon zich evenwel niet van de indruk ontdoen dat de plannen van Magna en RHJ International bijgesteld werden om de Duitse fabrieken open te houden. Antwerpen kan volgens hem zonder probleem de economische toets doorstaan met Bochum. De Vlaamse regering heeft of zal de twee kandidaten, de Duitse regering en de Europese Commissie contacteren over het dossier. De nieuwe Europese Commissie moet volgens Kris Peeters oordelen of er in het dossier protectionistische maatregelen genomen werden door een lidstaat. Het dossier is volgens Peeters niet positief, "maar ik schrijf Antwerpen niet af zolang de beslissing niet genomen is".