Gaia en Co

'Gaia en co' (Lezersbrief 23/06/02). De briefschrijfster heeft duidelijk nog niet begrepen dat dierenrechtenactivisten (zij noemt ze Gaia-aanhangers) evenzeer opkomen voor mensenrechten. Het ene is niet los te koppelen van het andere. Dierenrechtenactivisten bestaan uit een groep mensen die opkomen of pleiten voor allerhande rechten van eender welk levend wezen. Het zijn zij die willen dat er geen vorm meer van hiërarchie bestaat, daarom pleiten zij OOK voor het welzijn van dieren. De schrijfster leeft duidelijk nog met een voorkeur voor het opperwezen: de mens.

Liesbet Lenaerts - Bilzen

Verder vind ik dat men beter op de hoogte dient gesteld te worden alvorens een artikel te willen publiceren. Blindengeleidehonden en drugshonden hebben NIETS met de circuswereld te maken. Vervolgens denk ik ook dat Gaia de praktijken van veehandelaars heeft aangeklaagd en niet die van de boeren.

Tenslotte vind ik Gaia alles behalve een "geitenwollensokken"- uitstraling hebben. Het zal eerder een denigrerende uitspraak zijn van persoon in kwestie. Met deze uitspraak verraadt ze eigenlijk heel haar houding tegenover de zaak. Zéér diervriendelijk, als je het mij vraagt.