Gaia en Co

De vrouw vroeg af zich af waarom gaia en co zich tegen het gebruik van wilde dieren in circussen zet, wel enkele antwoorden. Die wilde dieren, worden gefolterd, verplicht, en misbruikt. Ze worden geslaan met stokken en worden meestal tot een opdracht verplicht die ze helemaal niet aankunnen en zeker niet willen.

Olivier Van Acker - Brugge

Dat het circus ons geleerd heeft om met dieren te werken, komt hier helemaal niet tot pas en is dan ook nog volledig verkeerd, want het is de mens die de dieren respecteerden die zagen dat dieren ons zeker kon helpen, en dat wij ook hun kunnen helpen.

En mevrouw sprak ook over de boeren die wij tot beulen maken, dit is fout, wij hebben het over veehandelaars, en wie zegt dat het slechts over enkelen gaat?

Het strafste vond ik nog dat mevrouw zei dat gaia tegen mensenrechten is of het alleszins minder belangrijk vindt. Wel, nog eens, en ditmaal voor de laatste keer hoop ik, GAIA, vindt dierenrechten niet belangrijker en ook niet minder belangrijker dan mensenrechten, want veel van onze activisten komen ook op voor mensenrechten.

En die mevrouw sprak ook over het opdringen van vegetarisme, wel dan wil ik daar echt wel feiten van zien, want het is niet het vegetarisch eten die met hun reclame producenten willen lukken. Mevrouw, wat doet u als 'dierenvriend' aan al dat dierenleed, en als mensenvriend aan al dat mensenleed'?