Neerharenweg en Schuttershofstraat afgesloten

De VLD is niet gelukkig met het volledig afsluiten van de Neerharenweg en de Schuttershofstraat voor voertuigen. Die beslissing nam de CD&V en Inzet-meerderheid recent.

Marino Keulen - Lanaken

De Lanakense liberalen willen ook meer verkeersveiligheid in de beide straten maar kiezen voor het invoeren van een éénrichtingsverkeer, net zoals trouwens de vzw Vrienden van Pietersheim adviseerde die de kinderboerderij die vlakbij ligt exploiteren, en voor regelmatige politiecontroles o.a. op overdreven snelheid. Nu zal vooral in de omgeving van die twee straten de verkeersdrukte toenemen. Dat is altijd het geval wanneer ergens een weg wordt afgesloten.

Waar de VLD absoluut niet mee akkoord kan gaan is het parkeerverbod op het Kerkplein aan de kant van de krantenwinkel en de Wereldwinkel. Daar was absoluut geen aanleiding voor want er waren nooit verkeersproblemen. Bovendien zitten we hier aan de rand van het winkelcentrum waar de idee van een winkelwandelstraat niet aan de orde is. Deze maatregel leidt enkel maar tot minder klandizie voor de winkeltjes in de buurt en dat is jammer!