De Genker stadslijnen

Op 9 juni kunnen Genkenaren zich uitspreken over de vernieuwing van het stadsplein. Voor deze volksraadpleging heeft het stadsbestuur heel wat inspanningen gedaan om zoveel mogelijk kiezers naar het stemhokje te krijgen . Het is dan ook een erg belangrijk moment voor het Genker stadsbestuur.

Nelly Ressen - 3600 Genk

Speciaal voor die gelegenheid zullen alle G-lijnen zijn op weekdienst, d.w.z. om het half uur een bus vanaf 's morgens 8 tot 13u. Op een normale zondag beginnen de bussen pas te rijden om 10u. en verder om het uur. Iedere donderdag tijdens de wekelijkse markt willen honderden mensen vanuit de wijken met de bus naar Genk. Hetzelfde tijdens de zondagmarkten, 1 mei-stoet, de carnavalstoet en andere grote evenementen.

Senioren mogen gratis, de Bway-pass en abonnementen zijn massaal gepromoot, zelfs het tarief is gunstig. Met het openbaar vervoer alleen maar voordelen : veilig, bereikbaar en vooral geen parkeerproblemen.

Helaas, grote vraagtekens bij het comfort van de reizigers. Op bovenvernoemde manifestaties zijn er veel te weinig bussen, de uurregeling wordt nooit aangepast, reizigers staan op elkaar gepropt of worden niet meer meegenomen omdat de bus vol zit, kinderbuggy's die de doorgang versperren en rolstoelgebruikers die er niet op kunnen.

Geachte beleidsverantwoordelijke van de stad Genk, neem eens een keer een bus vanuit Zwartberg of Sledderlo op deze drukken dagen.

Als een aanpassing voor 9 juni kan, moet het ook kunnen voor andere interessante aangelegenheden. Kwestie van prioriteiten leggen. Tevreden busgebruikers zijn de beste reclame voor G-lijnen en voor uw beleid in de stad Genk.