Concessiehouders trekken 500 miljoen uit voor redding Opel

De Europese concessiehouders van Opel hebben bevestigd bereid te zijn om tot 500 miljoen euro uit te trekken voor een minderheidsaandeel tussen tien en vijftien procent in de Duitse General Motors-dochter.

Het aandeel zou in de huidige marktomstandigheden tien tot vijftien procent van het kapitaal kunnen bedragen, zei Albert Still, vicevoorzitter van de Europese dealerorganisatie Euroda.

belga.be

Om de operatie te financieren zijn de dealers bereid om een fonds op te richten met een maximumbudget van 500 miljoen euro, in ruil voor een zetel in de raad van toezicht van de toekomstige onderneming, aldus Euroda-president Jaap Timmer in Wenen. "Wij willen de nieuwe onderneming Opel/Vauxhall steunen. Volgende week zijn onderhandelingen gepland met Opel en General Motors", aldus nog Timmer. De concessiehouders willen ook praten met verschillende regeringen, waaronder de Duitse, en met de andere potentiële investeerders. Het noodlijdende Amerikaanse GM kondigde aan bereid te zijn om zijn Europese activiteiten van de hand te doen, maar met behoud van een minderheidsbelang.