Rodeneuzentocht van 100 km voor de Mediclowns

8 mei 2009, na een half jaar van voorbereiding, stress en kleine problemen eigen aan grote organisaties, was het dan zover: De start van de Rode Neuzentocht een sponsorwandeltocht ten voordele van de vzw Mediclowns.

Aan café “Het Centrum” in Houthalen-Oost stonden alle vrijwilligers en de deelnemende wandelaars voor de 100km om 19:00u klaar om de laatste briefing te krijgen voordat het startschot gegeven zou worden stipt om 20:00u.

De zenuwachtige initiatiefnemer en deelnemer, Patrick Knuts, ex Para Commando, gaf nog een korte briefing en wenste alle deelnemers veel succes en een veilige wandeling.

adminkarensleurs

De wandeling over 100 km was een traject van de start plaats naar Scherpenheuvel en terug, de weg was door de Patrick Knuts en vrienden vooraf uitgezet met te volgen pijltjes.

In het bijzijn van de Medi-Clowns en mensen van hun bestuur met als voorzitter Marc Steegmans werd het startsein gegeven.

Samen met de wandelaars vertrokken tevens de vrijwilligers voor de hulp en controleposten om alles in goede banen te leiden.De ex Para Commando’s van de vriendenkring Sectie Genk (Afdeling Regionale Leopolsburg) bemande de posten bijgestaan door enkele leerlingen van de afdeling verzorging Provinciale Hoge School Hasselt voor de eventuele noodzakelijke medische hulp.Voertuigen (o.a. jeep’s) volgde de deelnemers met als opdracht te zorgen voor de communicatie en opvang van de noden voor en tussen de posten.Bij een passage van een controlepunt kregen deelnemers een drankje of een appel aangeboden samen met een controlestempel en een opbeurende babbel of medische verzorging als dat nodig was.

Op het keerpunt in Scherpenheuvel was voor de deelnemers een heerlijke versterkende soep voorzien, waar de wandelaars dankbaar gebruik van hebben gemaakt. Met frisse moed ging men op de terugweg in de hoop het einde niet zo ver meer was …. Doch men zat nog maar in de helft. Voorbij de 50 Km zijn dan ook de eerste slachtoffers gevallen, jammerend stapte ze uit de tocht, doch verzuring, oververmoeidheid, gebrek aan oefening en en …Onderweg was nog spek met zwart brood voorzien met een welkome heerlijke tas koffie of chocomelk wat zorgde voor nieuwe energie.

Toen de deelnemers van de 100 richting aankomst gingen kwamen ze op een gedeelde zelfde route wandelaars tegen die ingeschreven hadden voor de 10 en 20 km.De aangekomen deelnemers van de 100km werden allen door het aanwezige publiek onthaald als helden en kregen een persoonlijke ontvangst en attentie voor hun inzet.

Toen de initiatiefnemer zelf ook deelnemer aan de 100 in zicht kwam werd deze als speciaal onthaald met de Harmonie ”DEMO” van Houthalen. Hij ontplooide met zijn laatste krachten een spandoek en bedankte zo de MediClowns die hem ook begeleide voor hun inzet. Het aanwezig publiek vormde een erehaag gaven hem een warm applaus voor zijn prestatie.

Op deze zonnige warme dag ging op het plein ene feest door, een klimtoren van de Para’s Regionale Antwerpen stond er was telkens wel een durver die de klim waagde gevolgd door een death-ride.

Oude Militaire voertuigen waren er te bekijken, naast een Vlaamse kermis, muziek en ludieke Mediclowns. Een hapje en drank was er te nuttigen. Voor elk wat wils dus .

De after party met live muziek en gratis inkom was eveneens een top organisatie van de initiatiefnemers gesteund door de jeugdvereniging Houthalen.

Het was een geweldig mooi opgezet wandelfestijn met prachtig uitgezette parcours.De afwezigen hebben voor de zoveelste keer weer eens ongelijk en worden opgeroepen er een volgende keer bij te zijn, want in de wandelgangen is reeds gesproken van een herhaling Rode Neuzentocht volgend jaar.

We zullen het zeker ten gepaste tijde vernemen, deze editie was alvast een succes over de ganse lijn.

Hou alvast in het oog de web sites www.rodeneuzentocht.be en www.mediclowns.be.

Marc Steegmans


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio