thumbnail: null
thumbnail: null

Open werf in Hasselt: gerechtsgebouw krijgt vorm

De Confederatie Bouw organiseerde het voorbije weekend haar ‘Open wervendag’ die, met een stralende zon niet stuk kon! Voor inwoners van Hasselt was dit de gelegenheid om eens een kijkje te nemen op de werf van het nieuwe gerechtsgebouw aan het station.

liespelsmakersxios

Het gebouw zal in de toekomst de skyline van de stad immers sterk bepalen. In een zaaltje kon je de plannen en maquette bekijken en daarnaast werd er uitleg gegeven bij een stuk gevel dat al een goed beeld geeft van hoe het er uit zal gaan zien. Elke bezoeker kreeg een gratis drankje aangeboden.

Op dit ogenblik zijn de parkings al bruikbaar en krijgt het gebouw beetje bij beetje vorm. De opvallende vormgeving van het gerechtsgebouw is een verwijzing naar de Hazelaar, die in het wapenschild van stad Hasselt gevoerd wordt. 14 verdiepingen hoog, met een totale hoogte van 68 meter: het is in elk geval een boom van een gebouw.

Vanaf de 8ste verdieping krijgt de stam een echte kruin, die langs weerszijden oversteekt. De gevel zal met hout bekleed worden. Er is gedacht aan ecologie en economie bij de constructie. De gevelconstructie is trouwens een uniek procedé in de wereld. Voor de timing mikt men op het einde van 2010.

Lies Pelsmakers


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio