thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Finalisten Miss Italia Belgio 2009 in Maasmechelen Village

Zondag 17 mei moet Miss Italia Belgio 2008 - de Limburgse Milanie Ferri - haar kroontje afstaan aan haar opvolgster. Dat gebeurt tijdens een show in Luik. Samen met 40 finalisten bracht Milanie Ferri uit Tessenderlo een bezoek aan de boetiek van Mario Bologna in Maasmechelen Village.

edgardbronckaers

In 1991 creëerde Enzo Mirigliani, directeur van de Miss Italiaverkiezing, Miss Italia nel Mondo om zo de Italiaanse cultuur en schoonheid te erkennen, die elke dag gevierd wordt door 70 miljoen Italianen in heel de wereld. Meer dan 7 miljoen kijkers volgen de verkiezing live vanuit Lido di Jesolo (Venetië) op RAI 1 en RAI International.

De eerste Miss Italia Belgio verkiezing werd georganiseerd in 1993 met 21 deelneemsters. Sinds dit eerste succes komen er elk jaar meer dan 400 meisjes vanuit heel België om deel te nemen aan de verkiezing en om de 300.000 Italianen en duizenden Belgen van Italiaanse oorsprong te vertegenwoordigen.

Vorig jaar behaalde de Milanie Ferri - 17 lentes jong uit Tessenderlo - het kroontje. De Limburgse - ook de enige Vlaamse deelneemster - beleefde een mooie tijd in Italië tijdens Miss Italia nel mondo.

Dit jaar moet de Limburgse Lara Veneziano, 17 jaar uit Houthalen, opboksen tegen 39 Franstalige finalisten. Ze kreeg wel al enkele mooie raadgevingen mee van Milanie Ferri, Miss Italia Belgio 2009.

In Maasmechelen werden de 40 finalisten door boetiek Mario Bologna in de bloemetjes gezet en bedacht met schoenen en tassen van zijn collectie. Het merk Mario Bologna is vertrouwd met de wereld van de schoonheidskoninginnen, want ze sponsorden ook al de Miss Universe 2008 verkiezing. De heer DeLuca, eigenaar van het merk, zegt: “Mario Bologna is verheugd om de Belgische kandidates te kunnen ondersteunen in hun poging om de titel van Miss Italia nel Mondo mee naar België te brengen.”

Edgard Bronckaers


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio