thumbnail: null
thumbnail: null

Circuit Zolder lokt jaarlijks 500.000 bezoekers

Circuit Zolder is ontstaan in de jaren 50, maar de officiële inhuldiging vond pas plaats op 19 juni 1963 door voormalige Minister van Verkeer Fred Bertrand.

tamaracelisxios1cm

Zolder werd wereldberoemd door de organisatie van verschillende formule 1 wedstrijden. De laatste formule 1 wedstrijd dateert van 1984. Het ruime internationale, nationale en regionale aanbod van Circuit Zolder trekt jaarlijks een 500.000 bezoekers. Het circuit is zeer gemakkelijk te bereiken door de ligging aan het verkeersknooppunt E313 - E314. Er is bovendien een ruim aanbod aan parking.

Met Race Wars, in het weekend van 18 april, startte officieel het nieuwe raceseizoen voor Circuit Zolder. Hierbij een overzicht van enkele topevenementen die nog komen:

19 juli : Superleague Formula

22-23 augustus : 24 Hours of Zolder

13 september : Truck Grand Prix

25 oktober : FIA GT Championship

Tussendoor vinden er ook nog andere evenementen plaats. Bedrijven kunnen hier een klantendag organiseren, workshops, seminaries,  enz. Circuit Zolder organiseert ookslipcursussen, 4X4 wedstrijden, quad-rijden en rijden met piloot op het circuit. Jaarlijks verschijnt er een evenementenkalender met alle nuttige informatie over Circuit Zolder en over de activiteiten. Dit is zeer aantrekkelijk voor de bedrijven. Verhuur en verkoop zijn belangrijk om het circuit leefbaar te maken.

Het interieur van Circuit Zolder zit al enkele jaren in een nieuw kleedje. Het is zeer modern ingericht. De kleur is voornamelijk rood, zoals op het bureau van Marina Meus die verantwoordelijk is voor de sales.Zij staat in voor de verhuur van loges en mezzanines tijdens evenementen of op jaarbasis. Zij verkoopt business-seats voor ieder evenement en publiciteit op het domein en op de piste.

Tamara Celis


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio