thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Fietsen door de Hoeseltse natuur

Limburg staat er bekend om een prachtige omgeving te zijn om te gaan fietsen. Al voor de derde keer heeft men Limburg verkozen als dé fietsprovincie van Vlaanderen. Men doet dan ook iets voor die titel. Er ligt hier niet voor niets 3.700 kilometer aan fietspaden in een goede conditie! Deze kronkelende paden voeren je langs de mooiste (groene) plekjes in heel Limburg. Op veel plaatsen zijn de fietspaden ook afgeschermd of zelfs vér weg van de autowegen om nog meer te kunnen genieten van de onverstoorde natuurgeluiden.

Het systeem van het fietsroutenetwerk dat in Limburg gehanteerd wordt, is heel gemakkelijk om te volgen, staat altijd duidelijk aangegeven en het leidt je zelfs langs leuke cafeetjes en toffe tavernes.

In de lente en de zomer kan ik er erg van genieten om met mijn fiets door de rustige, mooie natuur te glijden. Ik zorg er ook voor dat ik altijd mijn fototoestel bij de hand heb om de mooiste beelden vast te leggen. De foto’s die ik uitgekozen heb om te publiceren zijn allemaal gemaakt in Hoeselt. 

In de Romershovenstraat zag ik een prachtige fruitboomgaard liggen en kon het niet laten van eventjes te stoppen en er eens gezellig tussendoor te wandelen! De bloesems waren hier nog maar net verdwenen en de kans om zich tot kleine vruchtjes om te vormen is er nog niet geweest. Proeven was het dus te vroeg voor

Fietsen is niet alleen puur genieten van de mooie natuur maar is ook erg goed voor je conditie! Hoeselt is niet erg vlak om te fietsen, maar dat zorgt er dan ook voor dat het nooit gaat vervelen! En erg kan je dat niet noemen, want na elke helling komt een leuke afdaling als beloning!

 Op een van mijn fietstochten kwam ik zo een prachtige bloesembloem tegen. Zomaar, in de voortuin van een huis. Ik ben dan eventjes beleefd gaan vragen of ik hem mocht fotograferen. De eigenaars hadden wel liever dat ik hun adres niet vermeldde. De foto geeft de mooie eenvoud van de bloesem goed weer. 

Ook een snoezige weide moest ik fotograferen. Hij is gelegen naast de Goosstraat in Hoeselt. Het prikkeldraad heb ik opzettelijk gefotografeerd om weer te geven hoe ik in de wei binnenkeek. Een originele voorgrond voor een pareltje van een achtergrond. De goudgele boterbloempjes maken me helemaal vrolijk en de typische maretakken die je veelal in fruitbomen en populieren vindt, zorgen voor een aparte toets in het landschap

Zoals je ziet heeft Limburg erg veel te bieden op cyclotoeristisch vlak!

oscarthewissenxios

Meer info op

Oscar Thewissen


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio