thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Hasselt… de groene stad

De stad Hasselt staat bekend als de groene stad. In de stad zelf kan je veel groen terugvinden, denk maar aan de groene boulevard of het Kapermolenpark. Maar niet alleen de stad zelf beschikt over mooie natuurplekjes, ook in de deelgemeentes bevinden zich een aantal mooie natuurgebieden.

jorindevandecruysxios

Veel mensen komen naar hier om te wandelen of te fietsen. Ook in mijn gemeente Stevoort is dat zo. Zeker nu het zonnetje te voorschijn komt, loop je overdag veel fietsers en wandelaars tegen het lijf.

In de dreef bijvoorbeeld, een verbindingsweg tussen de Stevoortsekiezel en de Hofbeendenstraat, uitsluitend voor fietsers of voetgangers. De dreef wordt veel gebruikt door de bewoners als kortere weg, maar ook veel mensen passeren hier om uit te rusten op een bankje en te genieten van het uitzicht.

Naast de dreef, is er ook nog het natuurgebied Herkenroden. Dit is een prachtig bos, gelegen tussen Kermt en Stevoort. Zoals je kan zien op de foto is er langs het bos veel landbouwgrond. De weg is oorspronkelijk aangelegd voor de landbouwers zodat die aan hun landbouwgrond konden geraken. Ook voor fietsers of wandelaars is klein Herkenroden een ideale plaats om te genieten van de natuur.

Zoals je ziet op de foto kan je er ook nog heel wat dieren aantreffen, zoals schapen en paarden. Het is dus zeker eens een bezoekje waard

Jorinde Vandecruys


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio