Kinderen Schilderswijk Zolder worden ‘Schoenmaatjes’ met leeftijdsgenootjes uit Senegal

In de Schilderswijk in Zolder gaat de plaatselijke afdeling van Natuur en Wetenschap vzw, de Zolderse Picassootjes, van start met de actie Schoenmaatjes.

Het concept is simpel: de kinderen van deze multiculturele wijk zullen schoendozen vullen met schoolmateriaal, speelgoed en toiletartikelen voor alle kinderen van het schooltje in Sabouya - Toubacuta te Senegal.

adminkarensleurs

De afdeling heeft er namelijk sinds enkele maanden een speciaal lid bij. Zijn naam is Ousseynon en hij woont in Senegal. Via Eddy en Jenny, twee plaatselijke sympathisanten van de wijkwerking, maakten we kennis met de werking van de Senegambiagroup. Omdat het bestuur van de Schilderswijk vond dat elk kind recht heeft op onderwijs, werd er al heel snel besloten om een kindje in Senegal te adopteren en hem, en zijn familie, de nodige steun te geven zodat Ousseynon een goede opleiding krijgt.

Helaas is het voor de Schilderswijk niet mogelijk om alle kinderen in Sabouya te adopteren via een meter- of peterschap, dus werd er gezocht naar een andere manier om de Senegalese kinderen te steunen. 

De actie Schoenmaatjes is de solidariteitsactie van de Schilderswijk, waarbij kinderen van de wijk een schoenendoos vullen met schoolmateriaal, toiletartikelen en speelgoed voor kinderen in Sabouya - Toubacuta. De schoendozen worden gevuld op woensdag <strong>20 mei 2009, van 13u30 tot 16u30</strong>, op het grasveld achter de Breugellaan, het centrale plein van de wijkwerking.

De gevulde en versierde dozen worden deze zomer, persoonlijk uitgedeeld door Eddy en Jenny van de Senegambiagroup in het schooltje in Sabouya, Senegal. De kinderen daar leven in moeilijke omstandigheden. Een schoenendoos is voor hen een waardevol cadeau om nooit te vergeten.

Bovendien wordt alles op DVD gezet zodat onze kinderen later tijdens het afsluitmoment van de actie, zelf kunnen zien waar hun cadeautjes terecht zijn gekomen.

Veronique Sneyaert

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio