Geen woorden voor

Oók in de buitenlandse pers was er veel aandacht voor de steekpartij in kinderdagverblijf Fabeltjesland in Dendermonde. ‘Joker’ knifeman in Belgian creche, in de Telegraph. Not Belgium again, bloklettert The Times zich de gruweldaden van Dutroux en Abdallah Ait-Oud herinnerend.

s

Het lijkt wel of we Columbine High School hebben geïmporteerd. Alleen de leeftijd van de slachtoffertjes verschilt.Vrij bruusk worden we met onze neus op de feiten gedrukt: gruwel , gericht op de allerzwaksten uit onze samenleving.

Sinds mensenheugenis creëren mensen verhalen om de wereld van de volwassenen aan kinderen duidelijk te maken. Dit mondde vaak uit in sprookjes en andere verhalen over liefde en jaloezie, goed en kwaad, de kloof tussen rijk en arm, over eerlijkheid, ook over wreedheid. Toch moet je vaststellen dat zelfs het ergste monster uit de sprookjes van de gebroeders Grimm een kind niet kan voorbereiden op het Dendermondse scenario, een realiteit die onze stoutste fantasie met rasse schreden voorbijholt.

"We serial killers are your sons, we are your husbands, we are everywhere. And there will be more of your children dead tomorrow," zei Ted Bundy en zijn duivelse profetie lijkt bewaarheid.