Motards

Print
Het is een paar dagen warm geweest, en toch kreeg ik het dikwijls koud en warm tegelijk. Vele, gelukkig niet alle, motards rijden dan rond in t-shirt, soms zelfs in een short. Dames als passagier in een topje etc. En die uitvlucht van "het is te warm om met motorkledij te rijden" is larie en apekool. Ik spreek wel degelijk uit ervaring.
En voor de beginners, overweeg u dat uw investering in een motor ongeveer 2500€ meer gaat kosten dan de motor zelf (laarzen, jas, broek, helm, handschoenen).
Men beseft toch dat bij een trage botsing, of bij een val die kledij u het verschil maken tussen een gewone huisartsbezoek en een spoedopname. Ik hoor al zeggen van mij "gebeurt zoiets niet". Het kerkhof ligt vol van mensen die net hetzelfde gezegd hebben. Een gordel dragen in een auto is verplicht, het is voor u eigen goed. Motorkledij is ook voor u eigen goed, en ik denk zelfs meer noodzakelijk dan de gordel in een auto. Jammer dat dit niet verplicht is, maar ik hoop dat daar verandering in komt. Ik denk dat de serieuze motard het daarmee eens is, niet?