Scheidsrechters

Daar je bij het kransje maffiosi onzer KBVB beslist in dovemansoren valt, wend ik dit forum aan om mijn aanzwellend ongenoegen te uiten over de lieden die al fluitend het provinciaal voetbal naar hun hand zetten.

Kristof Vandevenne - Kinrooi

Daarbij doel ik geenszins op de loeders die naar best vermogen, onopvallend en onpartijdig, hun hobby beoefenen. Zij die week na week weer bewijzen hoe moeilijk het is om in eer en geweten en bovenal in luttele seconden te oordelen over iets dat achteraf aan menig kantinetoog tot in den treurnis kan geanalyseerd worden als juist of fout.

Nee, mijn gifpijlen zijn gericht aan de overijverige en op de koop toe vlot beïnvloedbare paljassen die, eerder nog dan de tweeëntwintig protagonisten, graag zelf de show stelen op de honderd bij zeventig meter rundvoer die men het grasveld belieft te noemen. De pedante apparatchiki die er schijnbaar genoegen in scheppen om anderen met hun dubieuze gedragingen te misnoegen; getuige de zelfvoldane grijns waarmee ze, zich van geen kwaad bewust, van hun bühne stappen. Zij verdienen niet beter dan dat men hen vroeg of laat een geweten schopt...