Q en coffeeshops

Volgende reactie op de uitspraken van 'minister Van Quickenborne' over het toelaten van coffeshops in Belgie.

Armand Caubergs - Beringen

Hij mag dan vroeger ( en waarschijnlijk ook nu nog , anders loop je niet met zulke waanideeën rond) joints gerookt hebben. Dit belet niet dat deze drug (zoals alle andere drugs trouwens) verslavend zijn . Cannabis is dan misschhien niet lichamelijk verslavend , het is in ieder geval wel psychisch verslavend en bij langdurig gebruik brengt het blijvende schade toe. De resultaten van deze verslaving zijn zichtbaar in elke psychiatrische afdeling van zowel de gewone ziekenhuizen als in de gespecialiseerde instellingen.Het is voor de verslaafden zeer moeilijk om hiervan af te kicken , en velen onder hen grijpen na verloop zelfs naar andere en sterkere drugs met als gevolg nog meer problemen.

Men doet verwoede pogingen om alcohol- en tabakgebruik aan banden te leggen en hier ga je door het toelaten van coffeeshops mogelijkheden scheppen om de verkoop en daarmee samenhanngend het gebruik van cannabis als het ware te promoten.Dit is wat men in de volksmond noemt de kat bij de melk zetten.

Ik kan de H. Van Quickenborne aanraden vooraleer hij hierover verdere uitspraken doet zich eens te informeren en een kijkje te nemen op het terrein zodat hij de schade en de ellende die dit produkt te weegbrengt met eigen ogen kan zien.