Parkeren

Print
Als reactie op de lezersbrief over het parkeerprobleem van de bewoonster van Genk, willen wij haar laten weten dat ze niet de enige is met dit probleem.
In Maaseik worden de bewoners ook genegeerd. Het lijkt wel of men de inwoners wil wegpesten uit de binnenstad.
Wij hebben jarenlang in Maaseik centrum gewoond, wij betaalden belachelijk veel grondbelasting voor een appartementje, en wij ergerden ons dag in dag uit aan het parkeerprobleem: Zelden parkeerplaats, één bewonerskaart per gezin(met twee auto's), dus de andere mocht parkeerticketjes betalen, of een heel eind lopen. Nadat er twee keer in onze auto werd ingebroken (waarbij we ipv een beetje begrip van de stadswacht alleen de vraag kregen of we misschien het glas konden opruimen!) besloten we om een garage te huren, ook al was dit een heel eind te voet met boodschappen ed.
Bij elk evenement vond Maaseik het echter nodig om de weg daar af te zetten zodat wij verplicht werden om tegen de richting in, en dus tegen de verkeersregels in onze garage uit te rijden. Dit was de enige mogelijkheid om eruit te kunnen rijden. Toen wij hierdoor onvermijdelijk een ongelukje hebben gekregen stak iedereen zijn kop in het zand. De oplossing? Verhuizen! Wij wonen nu in Bree, en Bree geeft tenminste om zijn inwoners!