Everzwijnen

Print
De natuur heeft me altijd geboeid. Dagenlang heb ik rondgezworven op onze natuurreservaten en rond de mijnterrils om dieren en planten te ontdekken.
Soms zag een ree bang wegrennen of meende ik een vos te hebben gezien. Een wezel met jongen, een bunzing, een ransuil met jongen of een opvliegend korhoen (lang geleden) waren al unieke momenten. Van een ontmoeting met een das kon en kun je alleen maar dromen.
Het Nationaal Park der Hoge Kempen is een prachtig project om onze natuur te bewaren voor de mensen die na ons komen. Er wordt een wildviaduct gebouwd over de E314 dat miljoenen kost.
Ik vraag me af voor welke dieren zoveel geld verspild wordt? Zeker niet voor edelherten of voor Schotse hooglanders, want die hebben we niet, die zitten op de Veluwe; Dan maar voor die paar reeën, die ons verkeer toch zo fel verstoren.
Zeker niet voor enkele “arme” everzwijnen, want die horen helemaal niet thuis in Limburg en zeker niet in een praktisch aaneengesloten gebied van 5700ha. Waarvoor is de kilometerslange omheining langs de E314 ?
Wat me ook stoort is dat er geen reactie komt van de anders zo felle “GAIA mensen” of vanuit “Opglabbeek”. Als het om dieren gaat staan ze toch zo graag in de belangstelling.