Vannieuwkerke

Print
Beste Karl,
Laat me hiermee beginnen : ik ben een vaste kijker van je programma, al sinds een jaar of twee, en apprecieer het ten zeerste. Maar er moet mij toch iets van het hart ivm de aanpak van dit jaar. Het mist de sfeer, de gezelligheid en het dynamisme van de voorgaande edities : geen publiek, geen Les Soupapes, geen wedstrijdjes op rollen, .... Bovendien hebben we de laatste dagen gemerkt dat weer en wind (Agnes Boonen weet er van mee te spreken) of roepende en zingende fans best wel storend kunnen zijn in open lucht : zowel gast als gastheer worden er door afgeleid waardoor het allemaal een beetje stroever en minder vlot verloopt.
Dat de formule as such werkt bewijzen de Nederlanders. Monument Mart Smeets leverde gisteravond een uitstekende aflevering van "Avond Etappes" af, ondanks enkele technische problemen en storende achtergrondgeluiden. Het was eerlijk gezegd toch nog een stukje gezelligger een aangenamer om volgen dan jullie editie een uur eerder. Lag het aan de gasten - Rik Van Walleghem en Sef Vergoossen - die beiden zeer aangename en vlotte vertellers zijn? Of aan het decor : prachtig verlichte Gentse gevels, vast camera standpunt, meer close-ups,...?
Of aan de gastheer ?
Ik ben er van overtuigd dat jullie even goed, nee zelfs beter kunnen dan onze noorderburen. "Steal with pride" is hier misschien wel op z'n plaats. Want ironisch genoeg drukte Mart Smeets gisteren steeds weer z'n oprechte be- en verwondering uit over de hoe de Tour wel leeft bij ons en niet boven de Moerdijk en de passie waarmee de Vlamingen de koers bejegenen. Wielrennen als religie. Nu nog in “Tour 2007.”