Zulte Waregem

Print
In "de zes markante feiten van het voetbalweekend" van maandag 16 april 2007 (p. 31) krijgt Francky Dury het woord over de toestand van het veld van Zulte Waregem.
Hij reageert hierbij op de opmerking van Beerschottrainer Brys die stelt dat het veld er onverzorgd en hobbelig bijlag. Het gras was niet afgereden en het terrein niet gerold. Dury speelt daarop in door te stellen dat het een schande is dat er een damesploeg uit Derde Nationale op zaterdagnamiddag op het terrein speelt. Hij stelt bovendien dat de stadsdiensten achteraf geen mogelijkheid hebben om het veld nadien nog in orde te brengen.
Mijn bedenkingen hierbij:
- Davo Waregem, de damesclub die Dury viseert, speelde haar laatste thuiswedstrijd op het terrein op 17 maart. Ik denk dat een bijna volledige maand voldoende tijd is om het veld terug speelklaar te krijgen.
- Waarom moeten trainers ( en soms ook clubbesturen) steeds de schuld voor een slecht veld in de schoenen van vrouwenploegen schuiven? Er zijn voldoende ploegen in België die bewijzen dat, mits een goede terreinverzorging, het perfect mogelijk is om twee wedstrijden per weekend op een veld te spelen, zonder dit onherstelbaar te beschadigen. Zou Zulte Waregem niet beter investeren in een goede terreinverzorger ipv de schuld in andermans schoenen te schuiven?
- Uit de tekst kan ik opmaken dat de stadsdiensten van Waregem het terrein onderhouden. Bij mijn weten worden die diensten nog steeds betaald met gemeenschapsgeld. Waarom hebben dan de mannen meer rechten dan de vrouwen? Iedereen betaalt hier toch zijn deel van. Is de Belgische voetbalwereld dan toch nog steeds dat mannenbastion dat de voetbalsport voor zich alleen opeist? In onze buurlanden bewijzen ze dat ook het vrouwenvoetbal haar rechten heeft. In België kan dat blijkbaar nog niet. En raakt daardoor het vrouwenvoetbal in België niet van de grond? Waarom is er in België maar een aandeel van 4,3% vrouwelijke voetbalsters binnen de KBVB terwijl dat in Duitsland bv. 14,2 % is?
Alstublief, geef de meisjes die willen voetballen ook de kans om dat te kunnen doen, maar vooral... zoek geen goedkope uitvluchten, als een slecht veld, als het wat minder draait in de ploeg.