VB in Bobbejaanland

Print
Zaterdag 31 maart was het pretpark Bobbejaanland door het Vlaams Belang exclusief afgehuurd om haar leden een familiedag te bezorgen. Zelf ben ik weliswaar geen lid maar werd toch uitgenodigd. Ik kreeg op deze wijze de kans om er mij met eigen ogen van te overtuigen dat het Vlaams Belang niet het soort extreme partij is zoals haar tegenstanders haar graag omschrijven. Meer zelfs, ik heb het Vlaams Belang daar leren kennen als een echte Vlaamse familiepartij die zich eerder in het politieke midden bevind dan in een extreem rechts spectrum. Er waren nergens extreme figuren zoals neo-nazis, skinheads e.d. te bespeuren. Daarentegen was het park overstroomt met mensen zoals u en ik, de gewone Vlaming van werkman tot ondernemer, van rijk tot arm met duizenden vrolijk lachende kinderen die duidelijk genoten van hetgeen hen geboden werd. Wie dacht dat het Vlaams Belang enkel een partij voor autochtone blanke Vlamingen is, moest ongetwijfeld op deze familiedag zijn mening herzien. De gekleurde medemensen die zich Vlaming onder de Vlamingen voelen waren evenzeer vertegenwoordigd en welkom en door deze mensen kreeg deze familiedag zelfs een multicultureel tintje.
Deze dag heeft mij ook overtuigd van het organisatietalent van het Vlaams Belang. Alhoewel ik steeds op zoek ben naar minpuntjes heb ik er geen kunnen ontdekken. Misschien toch eentje. Er waren hier en daar lange files om tot bij het park te geraken. Dit kon de organisatie echter niet verhelpen. Dit was vooral te wijten aan de wegen infrastructuur die tot aan het park voert en die totaal ontoereikend is om een grote verkeersstroom te verwerken. De partijleiding heeft in elk geval haar best gedaan door een honderdtal bussen in te lassen om zodoende de mensen op een ecologisch aanvaardbare wijze naar het park te vervoeren. Dit was ook wel echt nodig want het succes van deze familiedag was groter dan iedereen had kunnen dromen. Met een goede 12.550 mensen was deze familiedag wel echt een schot in de roos. Het enorme succes van deze familiedag bewijst dat het Vlaams Belang een enorm dynamische achterban heeft. In elk geval heeft het partijbestuur een staaltje organisatietalent getoond. Als zij dit talent kunnen inzetten om Vlaanderen mee te besturen zal heel veel van hetgeen vandaag vierkant draait straks weer functioneren. Dit kan ons enkel maar ten goede komen.

Bovendien leek het mij dat Bobbejaanland er zaterdag een attractie bij had in de vorm van boekverkoop. De partij stelde haar nieuwste boek voor, “Guy Leterme = Yves Verhofstadt. Eén pot nat!” Dit boek en ook vele andere uitgaven vonden gretig hun afnemers. Dat toont aan dat het Vlaams Belang zeker geen partij is die het van proteststemmen moet hebben, maar dat zij een achterban hebben die ook echt in de politiek van de partij geïnteresseerd zijn.

Ik heb in elk geval uit deze familiedag geleerd dat Het Vlaams Belang alles behalve een fascistische partij is, maar juist een hele brede en open democratische volkspartij die zich echt voor alle Vlamingen inzet.

Het is te hopen dat ook de meest kritische anti-Vlaams Belangers naar de toekomst toe meer gelegenheden zullen krijgen om deze partij echt te leren kennen. Zij zullen dan ontdekken dat het Vlaams Belang heel anders is als dat hun tegenstanders haar willen afschilderen.

Het begint er in elk geval steeds meer op te lijken dat deze partij onmisbaar wordt voor de welvaart en het welzijn in Vlaanderen te behouden.