Goedkoop vliegen

Print
Dit jaar zijn een recordaantal landgenoten in het paasverlof met supergoedkope SN Brussels -vluchten vertrokken.Fijn voor hen (en ik ben bijvoorbeeld net terug van een minder dan 100 euro kostende trip naar Lissabon).Waarschijnlijk zal het fenomeen van low-cost maatschappijen wereldwijd zijn ?
Ik blijf echter met twee vragen :
1. De brandstofprijzen , lonen en andere kostenbepalende elementen waren nog nooit zo hoog, de vluchtprijzen nooit zo laag ? Ben ik niet lang genoeg naar school geweest ?
2. Tenzij deze vliegtuigen zich nu op zonne- of windenergie voortbewegen, veronderstel ik sterk verhoogde CO 2 uitstoot ? Even de milieuproblematie vergeten?

Gelukkig ben ik naar de fim van Al Gore gaan kijken, switch ik het stand-by lichtje van mijn TV s'avonds uit, draag een dikkere trui, zet de verwarming één graad lager, gebruik geen wegwerpbestekken noch alluminiumfolie om er mijn boterhammen naar het werk in te wikkelen ( ik ben immers op pensioen), en neem hiermee ( zoals de regering het vroeg) mijn verantwoordelijkheid in het klimaatprobleem .