Niet ridiculiseren

Print
Niet ridiculiseren

Niet ridiculiseren

In het commentaarstuk, "Niet ridiculiseren", in HBvL 13.01.07 onderhoudt ons de opinieschrijver over het proces-Laurent, de fraude bij de zeemacht.
Ik onthoud dat de opiniemaker ons mededeelt dat de burgerlijke partij, - die wij in deze eigenlijk allemaal zijn vermits het over belastinggeld gaat - terug wordt betaald.

Voor de krant betekent het bedrag van circa 1,7 miljoen euro 'een druppel in de grote emmer aan belastinggeld die de regering elk jaar uitgeeft aan vele zaken, waaronder het functioneren van de zeemacht.

In deze vergelijking kan ik mij wel vinden in die druppel maar niet in de emmer. Die emmer is een minimalistisch inhoudsvat, gezien wij in dit land bijna de hoogste belastingen in de wereld betalen. Het aangewezen inhoudsvat is hier een ton, een heuse 'grabbelton', waar zelfs politieke partijen, afscheidnemende politici - remember De Batselier - en dies meer eens mogen in grabbelen. Lees : subsidies of overdreven vergoedingen ontvangen. Maar soit.

Wanneer de prins terugbetaalt met ons eigen geld, dan druppelt hij weer, zogezegd, wat terug in de belastinggrabbelton.

Ik moet bij dat druppelen onwillekeurig aan de mop denken van de automobilist die gaat tanken. De automobilist vraagt aan de garagist hoeveel een druppel benzine kost. Niets antwoordt de garagehouder. Waarop de automobilist vraagt om de tank dan maar vol te druppelen. Ridicuul nietwaar.