Rookverbod

Print
Mag ik u eerst en vooral proficiat wensen met het in voege treden van uw nieuwe wetgeving aangaande het rookverbod.
Dat dit in restaurants en eetgelegenheden wordt toegepast kan ik ten volle begrijpen , al wordt het toch afwachten hoe deze mensen gaan reageren als de eindafrekening van deze maand gemaakt zal worden.
Bij onze amateurvoetbalclub heb ik vorig weekend namelijk al ingezien wat uw prachtige maatregel teweeg zal brengen.
Totaal rookverbod in onze kantine , resultaat : de bezoekende ploeg vertrek na twee rondjes , dit is er anders minstens een veelvoud van .
De eigen leden vertrekken vroeger richting gewoon café aangezien daar het rookverbod niet van toepassing is , resultaat ; minder omzet.
Kunnen wij dan voor deze gemiste omzet een subsidieaanvraag indienen?
Als amateurclub is het kantinevertier namelijk de hoofdzaak van ons inkomen , de vaste kosten blijven , de inkomsten verminderen al bij het eerste weekend.
Dan blijft mijn vraag wie zal deze gemiste inkomsten vergoeden??
Anderzijds zijn de rokers wel graag geziene gasten als de begroting moet aangevuld worden.
Beetje tekort… laat ons de sigarettenprijs nog maar wat de hoogte injagen .
Het bruto binnenlands product van de omliggende landen waar de sigaretten goedkoper zijn ( bvb Luxemburg ) zullen de komende maanden weer een mooie stijging kennen.
Mr. Demotte zal toch wel begrijpen dat als hij de volgende keer lekker zit te eten in een rookvrije zaak en dit met zijn visa-kaart betaalt, dat deze mooie som door ons ( rokers als niet-rokers) betaald wordt.
Enfin , we zullen nog eens praten als de horeca zaken binnen een paar maanden een evaluatie maken en tot verlieslatende conclusies komen.
Het lijkt mij dat België meer een meer een dictatuur wordt en minder en minder een democratie.
Het lijkt dat men als Belg alleen nog betalen mag en voor de rest moet zwijgen.
Hoe lang gaat iedereen dit nog blijven slikken???
Het is ondertussen al zover gekomen dat men als bakkersgast of poetsvrouw een opleiding moet volgen terwijl dit als minister niet vereist is ( Mr Stevaert ).
Maar deze mensen hebben het blijkbaar allemaal voor het zeggen.
Het is inderdaad zoals onze Steve het al eerder zei ; We moeten niet doen wat de mensen goed vinden , we moeten doen wat WIJ goed vinden voor de mensen.
Als ze de vele regeringen die ons zeer klein landje rijk is , al eens vereenvoudigen , de Belgische schatkist zou al stukken rijker zijn.
Misschien zijn er dan zo geen idiote maatregelen meer nodig.