Overbodig?

Print
Ik ben akkoord met de kern van Dhr Donckier ( data 31/10) .Overbodig.
Maar dit geld volgens mij ook ook voor onze provincieraad en meerdere gemeenten, misschien moeten we dan toch terug beginnen dromen van een verzuild Limburg met de ene keer CD&V met een link naar rechts (VLD) een andere keer naar links (SPa).
Een tripartite lijkt me niet de beste zaak voor de politieke democratie, want inderdaad een VB dat weinig of geen oppositie voert en stinkend rijk word is zeker geen alternatief, toch dreigt deze partij onder een vage politiek altijd vooruit te gaan.
Wanneer horen we wat van opbouwende politiek, en dat mag ook van zittende partijprogramma's komen, maar ja misschien zijn deze ook niet erg belangrijk meer.
Het word een grote grijze muis die een olifant baart, dat politieke overlegmodel dat steeds meer en meer evalueert naar één grote grijze brij zonder ideologie of visie.
Als de extremen zowel links als rechts, meer stemmen haalt zit daar zeker een reden!
Misschien is er een Limburg ook een zwijgakkoord ( provinciaal en gemeentelijk) en komt er alleen een goed nieuws show vanuit grote politieke families's, en dit met de steun van de Limburgse media?
Het word hoog tijd dat "sociale" groeperingen en drukkingsgroepen zich wat meer roeren in functie van de belangen van de kleine Limburger die iedere dag het beste van zichzelf geeft voor deze provincie. Of zijn deze ook te veel bezig met partijpolitiek en politieke postjes?