ZONDAGSWINKELEN

Op zondagen verveel ik me soms. Uiteraard ben ik blij in steeds meer gemeentes en steden s'zondags te kunnen winkelen. Het principe van zondagsrust is mijns inziens ondergeschikt aan de totale vrijheid van het individu en een gezonde economie ( de omzet van de winkels stijgt fenomenaal !). Het is dan ook verwonderlijk dat in de 21 e eeuw schermt met verouderde termen als ' de heilige zondagsrust', terwijl het aantal wettelijke verlof - en feestdagen nog nooit zo hoog geweest is. Nochtans mis ik heel wat dingen op zondag , zoals

Bosmans Freddy - 3600 Genk

1. De gewone post en de krant . Onder het weekend heb ik tijd om ze fatsoenlijk door te nemen,en waarom moet ik wachten tot maandag op de voetbalverslagen van zaterdag ?

2. Nationale overheids- , provincie of gemeentediensten. Die zijn zelfs op zaterdag gesloten ! Als je ziet hoe ik er binnen beperkte toegankelijkheidsuren moet aanschuiven ...En dit , terwijl ik dan meer tijd heb.

3. Scholen en kinderopvang : gesloten onder het weekend ! ( Alleen maar omdat overheidsdiensten en produktiebedrijven dan ook sluiten).

4. Produktiebedrijven als Ford en ALZ ( om er maar 2 te noemen) , banken en verzekeringsinstellingen : gesloten!

Het opnieuw opentrekken van de werlweek tot de 7 dagen , zoals God ze geschapen ,heeft een hele reeks voordelen voor de maatschappij , waaronder het verminderen van de fileproblematiek, een fenomenale stijging van het Bruto Nationaal Produkt ( cfr de stijging van resultaten van de zondagswinkels met 40 %), een verlaging van de werkloosheid, het intenser gebruik van overheidsgebouwen en - materiaal, een stijging van het welzijn van de bevolking door betere beschikbaarheid van gemeenschapsdiensten onder het weekend, enz...

Alles is een kwestie van organisatie. En ... 'waar een wil is , is een weg'.

Vooruit politici, doe zo voort. De bevolking vindt voor meer dan 50 % zondagsopening ( het larie verklaren van de zondagsrust ), een goed idee.

Het gaat er dus om de andere helft te bewegen tot het hierboven beschreven collektief beroepsaktivisme .