Socialistisch ziekenfonds bond Moyson

De Bond Moyson neemt de leiding in akkoorden met deurwaarders om oude mensen te vervolgen die met hun armoedepensioentje de zo nodige thuishulp niet "op tijd" kunnen betalen. En ik zeg niet : helemaal niet betalen, ik zeg wel, niet op tijd betalen omdat er vaak enkele maanden niets over is nadat de huur, de verwarming en wat eten voor de maand is betaald. Eten voor de maand betekent niet alle dagen vlees of groenten, het betekent koffie, melk en flessen water omdat die te zwaar zijn om dragen en het moet gevraagd worden aan derden en wat gehakt en smeerpaté voor een paar dagen, plus choco en confituur voor de dagelijkse boterham. Als er te kort personeel is wegens ziekte dan krijg je liefst geen hulp want ze gaan eerst waar alle dagen moet gekookt worden. Sommige mensen zouden dat ook wel willen maar dat kan er niet af. Zo goed kennen ze hun cliënten dus! Men zou denken dat sociale diensten maatschappelijke assistenten hebben die eventueel zelf achterstallig geld bij het OCMW gaan regelen, neen, er worden onderzoeken gedaan naar hoeveel mensen onder de armoedegrens leven, en toch worden ze nog vervolgd. Wat leert men daar feitelijk tijdens de opleiding maatschappelijk dienstbetoon? Boekhouding?

Andréa De Jong - Gent

De brief begint alzo : "Het is de opdracht van vzw Thuishulp u een optimale ondersteuning te geven in uw thuismilieu...."

Vandervelden, Anseele en Moyson zullen misschien opstaan uit hun graf om dat recht te zetten!

Laster? Neen hoor, zie hun omzendschrijven aan de cliënten van vzw Thuishulp regio Oost Vlaanderen, ondertekend door Barbara Van de Voorde, Directeur Vrouw en Gezin, wat dat ook mag wezen.

Bovenaan staat duidelijk Thuishulp Bond Moyson, onderaan het adres de Zetel van de vereniging, Sint Jansstraat 32- 1.000Brussel