Koppen over homobekering

Print
Een briefschrijfster heeft de uitzending van Koppen over homo-bekering in de USA gezien.
Ik ook. Mannen die zich niet goed meer in hun vel voelden en van hun homosexualiteit verlost wilden zijn konden, - vrijwillige basis - toetreden en een soort van bevrijdingstherapie volgen. Den ene wil van het roken af, den andere van zijn geaardheid. Daar is niks op tegen. We zagen stoere cow-boys die, als uiting van hun geaardheid, de koe voor het paard ingeruild hadden, en de vrouw voor een man. "Waarom moesten nu zo nodig die mannen 'bekeerd' worden vraagt de mevrouw uit Bocholt zich verontwaardigt af.
Homo-zijn is niet iets waar je kunt voor kiezen, je wordt er mee geboren, en eens komt het boven, of je nu wil of niet. Ga daar niet tegen vechten. Het is je natuur aanvaardt het. " Zij kan zich daar over opjagen.
Nu is het toevallig dezelfde familie uit Bocholt die enkele dagen voordien zo enthousiast een lezersbrief schreef over haar bezoek aan een Turkse familie die de Ramadan hielden. Een soort uitwisselingsproject om de verschillende culturen en gebruiken van elkaar beter te leren kennen.
Volgens haar verschilden we maar weinig van elkaar. Spijtig dat ze het ook niet heeft gehad over homosexualiteit. Dat was nu eens een interessante discussie geweest. "Hier kunnen lesbiennes en homo's huwen en zelfs kinderen adopteren. Hoe zit dat bij jullie, Moslims ?"
"Wel, bij ons worden ze publiekelijk opgehangen. De foto niet gezien van die twee jongens die elkaar lief kregen en naast elkaar opgeknoopt werden.
Overspelige vrouwen worden gegeseld, verkracht door hun bewakers en nadien openbaar gestenigd. Zo doen wij dat."
De fijne avond zou heel anders verlopen zijn, niet ? Dan moeten ze het nog niet gehad hebben over het verschil tussen de Bijbel en de Koran. Tussen Jezus Christus en Mohammed. Tussen onze wetgeving en de Charia. Neen, ik doe mijn schoenen niet uit om ergens binnen te gaan. Daarmee plaatst men zich al direct onder hun gezag, hun overtuiging, hun geloof. Mij niet gezien.