God in de grondwet

Print
God in de grondwet

God in de grondwet

Ons aller Kareltje wil niet dat er een verwijzing naar God en het Christendom komt in de gondwet !
Tja , hij wil zijn Turkse vriendjes niet tegen te schenen stampen . Want tenslotte heeft hij aan hen beloofd dat ze erbij zullen komen , bij het Europese klubke. Persoonlijk ben ik er ook geen tegenstander van , maar onze roots zijn en blijven nu eenmaal Christelijk , dus waarom geen verwijzing hiernaar ?
Moeten we misschien ineens Allah in de grondwet opnemen , en de islam ?
Of gaan we onze roots verloochenen ? Wel ik weet een ding 100% zeker , de turken zullen dit nooit doen , zij zullen nooit hun roots verloochenen (en terecht ook!). Weer eens bewijst dit , dat wij , Europeanen ,niks meer zijn dan inhoudloze , slappe schotelvodden . We spuwen ons eigen verleden niet alleen uit , we spuwen er zelf nog eens op ,verloochenen en veraden het zelfs !
Er heerst hier echt een sfeer van "Weg met ons ! "
Alle andere culturen en religies zijn "cool" , zie maar naar de talrijke TV-'vedetten' die zich laten 'bekeren' tot het Jodendom of het Boeddhisme of andere godsdiensten , of er fier mee pronken atheist te zijn en er een sport van maken zoveel en zo grof mogelijk beledigingen jegens de paus , Christus , Maria ,... te uiten .
We zijn een cultuur die 'van God los' is , maar het probleem is dat we daardoor meer en meer op een bende bavianen beginnen te lijken , die de weg kwijt zijn .
Iedereen lijkt hier de weg kwijt ...