Voorakkoorden

Print
Voorakkoorden

Voorakkoorden

Na de verkiezingen zullen de 'traditionele' partijen weer staan zeuren dat het Vlaams Belang weer gewonnen heeft.
Maar wat wil je. Heel wat van de volksvertegenwoordigers, senatoren en zelfs ministers staan op de lijsten van de gemeenteraadsverkiezingen, of op de lijsten van de provincie... en zullen niet zetelen. Wat een volksbedrog.

Nochtans met een heel simpele wet op te lossen. "Eén persoon kan maar één politiek mandaat tegelijktijdig uitoefenen" Met andere woorden een minister-volksvertegenwoordiger-senator, die verkozen wordt op een gemeente-provincielijst, verliest zijn mandaat en wordt gemeenteraadslid...

* Met de voorakkoorden kan men ook verbannen. "De partij met de meeste stemmen, mag een partner kiezen (als ze het niet aleen kunnen of willen). Het aantal zetels (burgemeester, schepenen, Ocmw-voorzitter*) ligt vast in verhouding met het aantal stemmen. " Geen koehandel en achterbaks of voorafgaandelijk gesjoemel) meer tussen de partijen.

Komt men niet tot een akkoord dan wordt er een regeringskommisaris gestuurd. Die kan rijkelijk betaald worden met de weddes van de burgemeester en schepenen, en het presentiegeld van de gemeenteraadsleden.

Ik vermoed dat dat niet zo rap zal gebeuren... Wie zou er zijn riante wedde- presentiegeld 6 jaar willen ontberen...

Daarenboven kan de 'burger' de bestuurders (koalitie) bij de volgend verkiezingen belonen of afstraffen. Nu met het gesjoemel weet men niet wie volgende keer 'aan de macht' is.

Nu is het goed mogelijk dat de meerderheid van de bevolking genegeerd wordt; BVB Een grote partij( met 10 zetels (die dus duidelijk de voorkeur geniet vazn de bevolking)kan van de macht gehouden door een bonte koalitie van 3 partiijen met 4, 6 en 1 zetel.