Waarom nog verkiezingen

Print
Waarom nog verkiezingen

Waarom nog verkiezingen

Als het van Vlaams Minister President Yves Leterme (CD&V) afhangt, worden verkiezingen overbodig. Naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen op 8 oktober heeft Leterme namelijk reeds uitgebreid voorakkoorden aangekondigd met andere partijen over het verdelen van postjes. De SP-a is eveneens reeds volop bezig hun postjes in gemeenteraden te verdelen. Ik verwijs bijvoorbeeld naar Houthalen-Helchteren waar de socialisten nu reeds weten wie welk postje gaat krijgen.
Dit gedrag van de zogenaamde correcte politieke partijen toont meer dan duidelijk aan dat wij allesbehalve in een democratie leven waar de kiezer beslist wie uiteindelijk de beleidsmakers gaan worden.

In dit land is het woord “democratie” steeds meer een loos begrip aan het worden en houden de gevestigde partijen steeds minder rekening met de stem van het volk.

Mij lijkt het dat enkel en alleen nog het Vlaams Belang de enige partij in dit land is die de stem van de kiezer respecteert en volgens de spelregels van de democratie, politiek wil voeren.